Valachy duatlon doprovodí pokus o český rekord

VELKÉ KARLOVICE - Seriál Valachy Tour bude v sobotu 7. května pokračovat další akcí, a to Valachy duatlonem. Jak serveru Zlin.cz řekla za pořádající Resort Valachy Martina Žáčková, letos bude závod doplněn o pokus vytvořit nový český rekord.

Valachy duatlon je závod kombinující terénní běh a horské kolo v členité krajině Beskyd, s trasami pro dospělé i děti.  „Duatlon zatím u nás není tak v kurzu jako třeba závody horských kol či triatlon. Ty největší akce mívají kolem dvou set závodníků. Do Valachy duatlonu se přitom již loni zapojilo přes 450 dětí a dospělých. Letos jsme se proto rozhodli, že se pokusíme pozici největšího veřejného duatlonu potvrdit oficiálně a vytvořit český rekord. K tomu může přispět každý, který se postaví v sobotu 7. května na start,“ uvedl prezident Valachy Tour Vladimír Sušil.

Duatlon se jako každý rok uskuteční u hotelu Galik v karlovickém údolí Léskové a registrace do závodu za zvýhodněné startovné už byla spuštěna. Nabídka zvýhodněného startovného trvá do 25. dubna.

Pro dospělé je připravena trasa v délce tři kilometry běh, 15 kilometrů horské kolo a 1,5 kilometru běh. Start je ve 13.00 hodin. Vítězové si mezi sebe rozdělí kromě věcných odměn také prize money v celkové částce 15 tisíc korun. 

Čas před hlavním závodem bude tradičně patřit dětem. Jejich závody budou trvat od 9.30 do 11.30 hodin. Také na děti čeká kombinace běhu a kola (u těch nejmenších s možností použít odrážedlo), ale na výrazně kratších trasách. Startovné pro děti je symbolické – při přihlášení předem 50 korun, na místě 100 korun. Pro vítěze nebudou chybět odměny a pro každého malého závodníka oblíbené perníkové medaile.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x