U MŠ Svatopluka Čecha v Uherském Brodě vznikne nové parkoviště

UHERSKÝ BROD – Nové parkoviště více než za milion korun vznikne v létě u Mateřské školy na ulici Svatopluka Čecha v Uherském Brodě. Školka v současnosti parkoviště nemá a při parkování podél komunikace dochází ke kolizím, informovala server Zlin.cz mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Parkoviště umožní bezpečnější stání i přístup, které už dříve získaly díky novému parkovišti MŠ Olšava, MŠ Mariánské náměstí nebo MŠ Havřice. „Situace v okolí školky na ulici Svatopluka Čecha je velmi nepřehledná a nebezpečná. V minulosti jsme zde registrovali už několik kolizí, které se zatím naštěstí vždy obešly bez vážnějších zranění,“ řekl místostarosta Jan Hrdý.

Podle něj projekt zklidní dopravu v nebezpečném oblouku v okolí školky pomocí zvýšeného přechodu pro chodce, na něhož naváže bezbariérová vyrovnávací rampa, která umožní na rozdíl od stávajícího strmého a úzkého schodiště bezpečné překonání rušné komunikace celé dětské skupině. „Součástí projektu je i osm nových parkovacích míst, která budou sloužit rodičům přivážejícím děti do školy k jejich bezpečnému výstupu,“ dodal Hrdý.

Parkoviště s osmi místy bude s ohledem na vzrostlou zeleň umístěné po obou stranách stávající příjezdové cesty. Přesune se brána blíž k objektu školky a chodník se přeloží mimo prostor parkovací plochy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x