Útočník v Uherském Brodě napadl přítelkyni, s vážným zraněním skončila v nemocnici

UHERSKÝ BROD – Až dvanáctileté vězení hrozí třiatřicetiletému muži, který i v přítomnosti dvou malých dětí surově napadl v Uherském Brodě svoji sedmadvacetiletou přítelkyni. Žena skončila se zraněním hlavy a obličeje v nemocnici, řekla serveru Zlin.cz krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Incident se stal před několika dny v bytě na sídlišti v Uherském Brodě, kde muž s přítelkyní a dvěma malými dětmi bydlí. Policii zalarmovali sousedé. „Ve večerních hodinách slyšeli z bytu velké rány a křik. Následně viděli zraněnou ženu vyběhnout ven z bytu,“ popsala Javorková.

Podle ní si zranění ženy vyžádalo bezodkladný odvoz do Uherskohradišťské nemocnice s následnou hospitalizací. „Preventivně skončily v nemocnici i dvě malé děti. Když je zdravotníci z bytu odnášeli, dožadoval se opilý útočník kontaktu s nimi. Při tom se ohnal po policistovi a zasáhl ho do obličeje. Nato hlídka agresivního muže zpacifikovala, spoutala a odvezla do policejní cely,“ uvedla Javorková.

Policie obvinila agresora z těžkého ublížení na zdraví a z násilí proti úřední osobě. Může jít až na 12 let do vězení. „Krajští kriminalisté zároveň podali státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval,“ dodala mluvčí.

Dotyčný není policistům neznámý. V rejstříku trestů má více než desítku záznamů. V minulosti byl trestaný za násilnou, ale i majetkovou trestnou činnost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x