Uherskobrodští strážníci absolvovali speciální střelecký výcvik

UHERSKÝ BROD - Speciální rozšířený střelecký výcvik mají za sebou uherskobrodští strážníci. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Strážníci by měli ze zákona absolvovat cvičné střelby jednou ročně. Městští policisté z Uherského Brodu ale nyní absolvovali jedno cvičení mimořádné. „Chtěli jsme připravit strážníky na použití zbraně i ve ztížených podmínkách, mnohdy velmi vzdálených pohodě a zázemí střelnice. Proto jsme využili nabídky k dvoudennímu tematickému výcviku strážníků, která přišla od České zbrojovky Uherský Brod. Výcvik se konal pod vedením zkušených lektorů přímo na střelnici v Maršově,“ uvedl velitel městské policie Radek Šustek.

Obsahem výcviku byly nejen běžné techniky, jako je střelba ze základní a pohotovostní polohy, ale také dynamická střelba, palba z otočky, se změnou polohy a v pohybu za nestandardních podmínek. Součástí školení byl také nácvik správného postupu a zručnosti při přebíjení zbraně nebo odstraňování závad na zbrani.

Cílem cvičení bylo zdokonalení a posun v odbornosti a připravenosti strážníků městské policie na vyšší úroveň. Aby získané dovednosti nejen udrželi na stávající úrovni, ale také dále rozvíjeli, plánuje vedení městské policie toto cvičení pod heslem „těžce na cvičišti, lehce na bojišti“ zařadit do pravidelných školících plánů.

„Chceme, aby lidé vnímali, že strážníci jsou tady také proto, aby pomohli, když jde skutečně do tuhého. A k tomu opravdu zákonem předepsané školení nestačí, chce to mnohem, mnohem více. Díky skvělým vztahům mezi městem a Českou zbrojovkou dokážeme strážníky vyškolit v praktických dovednostech v použití střelné zbraně. Další školení budou následovat, strážníci se během roku naučí jak jednat ve vypjatých situacích, jak se chovat k duševně nemocným lidem, jak k malým dětem, jak kvalifikovaně poskytnout první pomoc do příjezdu záchranářů a mnoho dalšího,“ upřesnil své představy o postupné další profesionalizaci uherskobrodských strážníků místostarosta Jan Hrdý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x