Americký fotbal se poprvé představí ve Zlíně

ZLÍN - Již tuto sobotu se na Stadionu mládeže uskuteční historicky první utkání amerického fotbalu ve Zlínském kraji. Proti sobě nastoupí hostující celek Prague Mustangs 2 a domácí univerzitní klub Zlín Golems.

„Je to první utkání našeho týmu vůbec, takže jsme trochu nervózní, ale protože jsme se dlouho a tvrdě připravovali, tak věříme, že svoji premiéru důstojně zvládneme,“ prozrazuje quarterback (útočník) Zlína Michal Hotmar. Americký fotbal bývá považován za nejtvrdší hru na světě a ačkoli se zdá, že je pouze zámořskou specialitou, opak je pravdou. Popularita tohoto kontaktního sportu neustále roste i v České republice, kde jsou existující týmy rozčleněny již do čtyř lig.

Univerzitu Tomáše Bati reprezentují Golemové ve čtvrté lize České asociace amerického fotbalu, která je určena právě začínajícím týmům. „Věříme, že si tato hra najde svoje fanoušky i tady ve Zlíně a že je bude bavit stejně jako nás hráče. V sobotu na hřišti necháme všechno i pro diváky, kteří na náš zápas, snad v hojném počtu, dorazí,“ slibuje Hotmar

Pokud se i vy chcete seznámit s tímto tvrdým, ale férovým sportem, přijďte univerzitním Golemům fandit v sobotu od 14. hodiny na Stadion mládeže ve Zlíně.

Partnerem zlínských Golemů je i Zlin.cz a o výsledku premiérového historického klání Vás budeme jako první informovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x