Uherský Brod po dvou letech opět ocení nejlepší sportovce

UHERSKÝ BROD - Po dvou letech se v Uherském Brodě bude ve středu 27. dubna opět konat vyhlášení nejlepších sportovců města. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Elen Sladká.

Ceny budou uděleny v kategoriích mládež do 19 let, dospělí, sportovní kolektiv, trenér a zvláštní cena. Své kandidáty zaslaly téměř všechny sportovní organizace města ze širokého spektra sportů. Navrženi jsou krasobruslaři, florbalisté, plavci, fotbalisté, judisté, hokejisté, cvičenky aerobiku, basketbalisté, tenisté a další sportovci.

„Nominací se sešlo celkem 31. Nejvíce kandidátů, a to 11, je v kategorii mládeže. Také výsledky jednotlivých nominovaných jsou obdivuhodné. Je mezi nimi jeden mistr světa, dále vítězové celostátních sportovních soutěží, reprezentanti České republiky, přeborníci Moravy i vítězové krajských kol,“ podotkla Sladká.

V kategorii trenér a v kategorii zvláštní cena je každé nominované jméno uherskobrodskou sportovní legendou. Ať už je to dlouholetý fotbalový trenér Miroslav Polášek, trenér nejlepšího školního florbalového týmu Zdeněk Moštěk, neúnavný trenér judistů Marcel Zbožínek nebo Zbyněk Kůdela, který dokázal vychovat čtyři mistry světa v in-line hokeji. Významnou osobností uherskobrodského sportu je také Zdenka Koktová, která organizovala již tři župní sokolské slety, a Milan Šlahůnek, bez něhož si nejde v Uherském Brodě představit turistický oddíl. Pojmem jsou také jména dvou trenérů, a to Miroslava Mikela, který trénuje basketbal, a Libora Odstrčila, který se stejně usilovně věnuje tréninku začínajících fotbalistů.

Ceny sportovcům věnovalo město Uherský Brod a významné uherskobrodské firmy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x