Golemové vstoupili do světa amerického fotbalu vítězstvím

ZLÍN - V zářivě žlutých dresech s logem univerzity na hrudi nastoupil tým amerického fotbalu Zlín Golems ke svému premiérovému zápasu proti pražským Mustangs. Po výborném výkonu domácích zejména ve druhé půli zápasu se skóre zastavilo vysoko na stavu 53:12.

Zápas začal pro reprezentanty UTB nejlépe, jak mohl. Hned po úvodním výkopu donesl míč do soupeřovy endzóny Tomáš Süsser a domácí se rychle ujali vedení 6:0. Ve druhé čtvrtině zvýšil vedení na 12:0 Lukáš Žák. Mustangům se však po sérii chyb domácích podařilo skóre srovnat a v poločase se tedy šlo do kabin za vyrovnaného stavu 12:12.

Druhá půle už přinesla úplně jiný fotbal. Golemové dostáli svému jménu a soupeře po zbytek zápasu k ničemu nepustili. Téměř každý útok končil body, obrana držela Pražany hluboko ve vlastním poli a skóre domácích rychle narůstalo až do finálního výsledku.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího aplaudovalo drtivému vítězství univerzitního týmu téměř 300 diváků, kteří při utkání vytvořili výbornou atmosféru. „Fanoušci nás neskutečně hnali dopředu. Je to, jako bychom na hřišti měli o hráče navíc,“ oceňuje podporu Jan Smolen, fullback (útočník), který zaznamenal dva touchdowny. „Doufám, že i na příští zápas nás přijdou podpořit ve stejném nebo větším počtu,“ dodává Smolen.

Dalším soupeřem pro Golemy bude v sobotu 30. dubna třinecký celek Sharks. Slezské Žraloky přivítají od 14 hodin opět na Stadionu mládeže ve Zlíně.

Zlin.cz jako mediální partner bude opět u toho.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’28544′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1189‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚28544‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x