Do Otrokovic opět zamíří česká elita in-line rychlobruslení

OTROKOVICE - Po třech letech budou Otrokovice opět hostit Mistrovství ČR v in-line rychlobruslení. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

Za uplynulých pár let se kvalita českého in-line rychlobruslení posunula o hodně výše a současná reprezentace konkuruje nejlepším Evropanům. Všichni tito borci se v sobotu 21. května opět ukážou na startovní čáře Městského in-line oválu na sídlišti Trávníky v Otrokovicích. „Je to logické. Tento závod je zároveň kvalifikačním závodem například pro Mistrovství Evropy,“ řekl předseda pořádající organizace Speedskating club Otrokovice, Marcel Nemček.

První startovní výstřel je plánovaný na 11. hodinu. Závodníci se utkají o tituly mistrů republiky v pěti ženských a pěti mužských kategoriích. Jde o kategorie ve věku od 10 do 29 let. Zazávodí si ale i mladší děti a starší závodníci nad 30 let. Poprvé v historii mistrovství se pojede vyřazovací závod ve sprintu dvojic na 100 metrů. „Bude to zajímavá a napínavá podívaná,“ dodal Nemček.

Otrokovický in-line pohár se uskuteční opět ve třech termínech, a to 21. května, 25. června a 20. srpna. Záštitu nad touto akcí převzal hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák a starosta města Otrokovice Jaroslav Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x