Valašské Meziříčí nabídne fotografie nejlepších momentů českých olympioniků

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Necelé tři měsíce před zahájením olympiády v Rio de Janieru si mohou sportovní fanoušci připomenout nejsilnější okamžiky z předchozích tří letních olympijských her. Valašské Meziříčí bude od čtvrtku vystavovat fotky olympioniků, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Výstava se uskuteční na náměstí a začne v 15:00. Příchozím nabídne fotky hned ze tří posledních letních olympiád. „Uvidí fotky z Athén z roku 2004, z Pekingu z roku 2008 a z Londýna z roku 2012,“ uvedla Votrubová.

Expozice bude pod širým nebem. „Zájemci spatří nejlepší okamžiky českých olympioniků z předchozích letních her, jak je zaznamenali fotografové mediální skupiny Mafra,“ poznamenala Votrubová.

Češi získali na třech předešlých letních olympiádách hned 25 medailí. Z toho osm bylo zlatých. V Athénách se o jedinou zasloužil desetibojař Roman Šebrle, v Pekingu oštěpařka Barbora Špotáková a střelci Kateřina Emmons a David Kostelecký, v Londýně dominovala veslařka Miroslava Knapková, opět Špotáková, cyklista Jaroslav Kulhavý a poslední zlato doplnil v moderním pětiboji David Svoboda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x