Obyvatelé Kroměříže mohou rozhodnout o novém logu města

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížané mají další možnost ovlivnit dění kolem sebe, tentokrát přímo od počítače. Až do neděle 5. června má veřejnost příležitost hlasovat pro jeden z návrhů nového loga, kterým budou zaštítěny aktivity Zdravého města a místní Agendy 21, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí kroměřížské radnice Jaroslava Sílešová.

Výběr loga se tím posouvá do závěrečné fáze, jíž předcházela výtvarná soutěž pro žáky kroměřížských škol. Sešlo se více než 80 návrhů, ze kterých následně vybrala odborná porota sedm finalistů postupujících do závěrečného hlasování, které startuje právě nyní.

Současné logo zobrazující zelený strom, v jehož koruně je silueta kroměřížského zámku, se používá už nejméně 15 let. „Přes svou výstižnost už v dnešní době není po grafické stránce vyhovující, což nás omezuje z hlediska propagace akcí. Rozhodli jsme se proto vytvořit nové logo a do tohoto procesu zapojit nejen školáky, ale i širší veřejnost, což podle nás vyjadřuje podstatu zdravého města,“ sdělil už dříve místostarosta Pavel Motyčka.

V poslední době se pod hlavičkou Zdravého města konaly různé akce: kulaté stoly s veřejností na téma opuštěné budovy na Hanáckém náměstí nebo okolí Medkových rybníků, úklidová akce Ukliďme Česko nebo kampaň ke Dni Země. Právě popularizaci podobných akcí zaměřených na místní obyvatele by mělo nové logo podpořit.

Po ukončení hlasování zasedne odborná porota, která vše vyhodnotí a určí vítěze. Výsledky budou oznámeny v červnu na webových stránkách města, ocenění finalistů se uskuteční na konci školního roku na radnici.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x