Fotbalové představenstvo Fastavu: změny budou, trenér spíše zůstane

ZLÍN - Prakticky celé čtyři hodiny trvalo pondělní jednání vedení zlínského fotbalového klubu. Na programu bylo (zdaleka nejen) setrvání hlavního trenéra Bohumila Páníka. Ten si ještě na závěr poté, co přednesl kompletní analýzu celého ročníku s akcentem na nevydařené jaro, sedl nakonec s majitelem klubu Zdeňkem Červenkou.

Rozcházeli se s úsměvem, což dává tušit, že bude spolupráce pokračovat. 

„Myslím, že jednání bylo konstruktivní, věcné, na konci týdne bychom měli vědět, zda prodloužíme smlouvu s trenérem Páníkem,“ nechal si Červenka otevřená dvířka. De facto se ale dalo číst, že „zaručené“ zprávy o odchodu kouče nejsou racionální.

„Každopádně očekáváme určité změny v top vedení klubu, posun zřejmě nastane i na lavičce prvního týmu, pravděpodobně se do role dalšího asistenta dostane trenér juniorky Bronislav Červenka,“ pravil jeho jmenovec.

Červenka ocenil Páníkovu analýzu situace, shodli se na pozitivech i na chybách. „Kdybychom rozdělili body třeba napůl na podzim a na jaře, možná bychom se na sezónu dívali jinak, třinácté místo není rozhodně náš neúspěch. Ale stejně tak dobře vnímáme chyby, které se staly a týkaly se i trenéra Páníka. Tým přijel špatně připravený na Baník, kde se začala odvíjet naše jarní mizérie,“ říká šéf, kterého nepřesvědčilo ani časté střídání brankářů.

K avizovaným odchodům hráčů byl spíše lakonický. „Odchází Koreš, který tu byl na hostování a bude zřejmě hráčem pražské Dukly. V případě dalších hráčů, jejichž jména se začala skloňovat v souvislosti s odchodem jinam ( Poznar, Hájek), to vidíme na jejich setrvání, jsou pod smlouvami. Rádi bychom přivedli několik nových kvalitních hráčů, na jména je teď ještě rozhodně čas,“ dodal Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x