Uherský Brod připravuje ke kampani Na kole dětem zábavný program

UHERSKÝ BROD - Účastníci benefiční akce Na kole dětem dorazí v sobotu 4. června také do Uherského Brodu. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

„Zájemci se mohou k pelotonu připojit v přibližně 11.00 hodin u školky v Újezdci. Odtud peloton bude dále směřovat do Uherského Brodu. Na Masarykově náměstí se pak bude konat doprovodný program pro děti i dospělé,“ upřesnila Sladká.

Doprovodný program začne na uherskobrodském Masarykově náměstí v 10.00 hodin. O půl hodiny později vystoupí francouzský šansoniér Joel Bros. Pro děti bude připraven skákací hrad i řada soutěží. Peloton cyklistů dorazí na náměstí kolem 11.30 hodin a v odpoledních hodinách vystoupí orchestr Stanislava Sládka při DDM Uherský Brod.

Veřejná cyklotour napříč Českou republikou Na kole dětem se letos koná už posedmé. Hlavním cílem akce je získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí. K pelotonu, který vyráží z Bruntálu a končí v Klášterci nad Ohří, se se může přidat každý, a to na kousek, jednu etapu nebo celou trasu. V sedle kola se objeví mimo jiné i řada známých osobností, například špičkový chirurg Pavel Pafko nebo badmintonista Petr Koukal s manželkou Gabrielou Koukalovou, dříve Soukalovou. Patronem projektu je známý velocipedista Josef Zimovčák.