Zlínské závodnice míří na MS v gymnastickém aerobiku

Již tento pátek, 10. června odlétá šest závodnic ze zlínského sportovního klubu ASC Zlín do jihokorejského Incheonu, kde budou ve dnech 13. – 19. června reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa v gymnastickém aerobiku.

Do prestižního závodu, ve kterém se setkají závodníci ze 45 zemí celého světa, si nominaci vybojovalo celkem pět zlínských závodnic, včetně brněnské Kateřiny Hortové (VSK VUT Brno), která zlínská děvčata doplňuje v seniorské kategorii trojic. V kategorii starších žákyň nastoupí Michaela Bětíková, úřadující mistryně ČR v kategorii Age Group 1 (12-14 let), dále juniorky Barbora Karlíková a Johana Hořáková, letošní mistryně a vícemistryně ČR v kategoriích Age Group 2 (15-17 let).

AEROBIK SPORT CENTRUM ZLÍN

Klub vznikl v září roku 2000. V současnosti je klub začleněn pod federací FIG (Mezinárodní gymnastická federace), ve které mají závodníci možnost utkávat v mezinárodním měřítku s mnohonásobně větší a kvalitnější konkurencí, než závodníci pod federací FISAF. FIG je také jedinou mezinárodní sportovní federací, která může v budoucnu začlenit sportovní aerobik mezi olympijské sporty. Výhradním partnerem FIG v ČR je Česká gymnastická federace.

V seniorské soutěži se pak představí letošní mistryně ČR, Monika Geržová, kterou v kategorii trojic doplní Barbora Trombíková a Kateřina Hortová.

České barvy budou v Incheonu reprezentovat závodnice z dalších tří českých klubů – Sport Aerobic Liberec, TJ Sokol Kampa Praha a VSK VUT Brno.

Přejeme hodně štěstí!

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x