V Luhačovicích se poběží speciální pivní běh

LUHAČOVICE - Oblíbený pivní závod Krügl Cup se poběží v sobotu 11. června v Luhačovicích. Jak serveru Zlin.cz sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, letos půjde o v pořadí 17. ročník.

Start je v 13.30 hodin a trať vede ze zahrádky u Mata v Zahradní čtvrti přes Lázeňské náměstí na přehradu, dále do Pozlovic, kdy po deseti kilometrech skončí na místním hřišti.

„Jedná se o rytířskou soutěž, kdy hlavním cílem je vypít v 15 různých restauracích 15 malých piv, a to vsedě a pokud možno na zahrádce. Samozřejmostí je pestrý pivní mix, neboť není možné ani žádoucí nabídnout v každé stanici stejnou značku a stupeň piva,“ upřesnil za organizační tým Tomáš Vlk. Dodal, že v seznamu zastávek došlo oproti předchozím ročníkům jen k dílčím změnám a na závodníky jsou opět připraveny tradiční, ověřené hospody.

Celá trasa bude představena až na samotném startu, připravena bude rovněž navigační mapa na Google Maps a Foursquare, přes který bude možnost udělat check-in v každé stanici pomocí QR kódu. Startovné bylo předběžně stanoveno na 330 korun (pokrytí soutěžních piv, občerstvení v cíli, diplomy, náklady pořadatele), jeho výše se může do začátku soutěže změnit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x