Uherskobrodští učňové budou mít pro výuku lepší zázemí

UHERSKÝ BROD - Krajští radní schválili investice plánované na Středním odborném učilišti Uherský Brod. Jde o vylepšení učebny svařování a o vybudování nové učebny pro budoucí pekaře a pekařky, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

Co se týká učebny svařování, v rámci výuky se zde koná výcvik ve svařování v ochranné atmosféře i řezání a pálení železa. Pro výcvik se využívá moderní svářecí technika s odsáváním spalin u jednotlivých svářecích jednotek. V současné době ale není zajištěna dostatečná výměna vzduchu dle požadavků norem. „Investiční záměr proto řeší instalaci zařízení pro přisávání a předehřívání venkovního vzduchu v půdním prostoru nad svařovnou. Součástí akce je rovněž montáž rozvodů vzduchotechniky a související stavební úpravy,“ vysvětlila Janečková.

Proměnou projde také prostor pro odbornou výuku. V posledních letech je ze strany žáků velký zájem o studium učebního oboru Pekař a Pekařské práce. Pracoviště pro výuku žáků tohoto oboru ale nesplňuje požadavky na prostorové uspořádání a bezpečnost práce žáků. Proto zde bude vybudována nová učebna, která by navazovala na odborné pracoviště. Nová učebna bude situována v prostorách současné učebny teorie skladování potravin, která sousedí s cvičnou učebnou.

Stavební úpravy, které budou na Středním odborném učilišti Uherský Brod uskutečněny od letošního července do září, přijdou na 5,859 milionu korun. Plně budou hrazeny z rozpočtu kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x