Pomůže Čechům na EURU valašský čtyřlístek?

HALENKOV - Zatím je na fotbalovém EURU mezi našimi největšími oporami. A to se s Romanem Hubníkem před časem zase tolik nepočítalo. Víte, kde mu fandí nejvíce? Samozřejmě v jeho rodném Halenkově. Dvou a půl tisícové obci na Vsetínsku. Mimochodem čtyřikrát si zkusil reprezentační dres i jeho prakticky přesně o rok starší bratr Michal.

Maminka Anna posílá na dálku Romanovi pravý valašský čtyřlístek. „Romčo, dobře víš, že budete potřebovat štěstí, snad to pomůže,“ přeje hodně pohody maminka Anna.

Když se v čase, kdy byli kluci maličtí rozešla s jejich otcem, nastoupil nový táta. Jaroslav Maňák, dnes místostarosta Halenkova, se stal klukům prvním trenérem a vzorným otcem.

„Kluci ho taky jako pravého tátu berou, on jim dal kus píle, výdrže, fyzičky, v zimě hokej, v létě fotbal, snad se to dobře skloubilo i s mým sportovním nadšením a nadáním, moc ráda jsem dělala gymnastiku, lyžovala jsem, věnovala se atletice,“ vrací se do časů dozrávání Romana i Michala maminka Anna.

„Tady na hřišti jsme byli hodně často, kluci tu dělali první fotbalové krůčky s balónem, jsem moc rád, že se to vyplatilo,“ zkouší kvalitu krásného místního trávníku pan Jaroslav.

Kdo z nich bude při utkání s Chorvatskem nervóznější?

„No, myslím, že já, jde mi mimo jiné o to, aby se Roman, ale ani nikdo další z jeho spoluhráčů nezranil,“ dívá se k pátečnímu večeru s napětím maminka Anna.

„Vždycky nám jde oběma tep hodně nahoru, většinou se díváme s kamarády v jedné z našich zahradních hospůdek, tentokrát to bude maličko jinak, jedeme Romanovi provětrat chatu do Jeseníků a budeme se dívat tam,“ říká otec Jaroslav.

Oba pak popřejí reprezentačním fotbalistům a svému Romanovi hodně sil a štěstí. „Máme dobrý mančaft, budeme držet všechno, palce, pěsti a já i ten valašský čtyřlístek,“ povídá sympatická maminka Romana Hubníka Anička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x