Nový festival Týden kultury na Valašsku nabídne Jaroslava Duška i Slovácké divadlo

VELKÉ KARLOVICE - Ve Velkých Karlovicích vzniká nová tradice. Konec srpna tu návštěvníkům i obyvatelům regionu zpestří nový festival Týden kultury na Valašsku, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Nový festival se uskuteční od 22. do 28. srpna v neobvyklém prostředí cirkusového šapitó, které bude speciálně pro tuto příležitost postaveno na louce pod hotelem Lanterna, u dětského parku Razulák v údolí Léskové.

„Loni jsme na konci léta uspořádali v cirkusovém šapitó dvě představení Jaroslava Duška a příznivé ohlasy nás inspirovaly k tomu, věnovat kulturním zážitkům více dnů ke zpříjemnění konce prázdnin. Návštěvníci se mohou opět těšit na Duškovy Čtyři dohody a Pátou dohodu a vedle toho také třeba na populární Rychlé šípy Slováckého divadla, cirk La Putyka, stand-up comedy protagonistů pořadu Na stojáka a Hanu a Petra Ulrychovy s Javory Beat. Závěrečná akce, nedělní Cesta do pravěku, je věnována dětem. Výtěžek z festivalu věnujeme na dobročinné účely,“ uvedl ředitel pořádajícího Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Resort Valachy již několik let pravidelně organizuje také akce pro děti a je pořadatelem seriálu závodů Valachy Tour nebo Karlovského gastrofestivalu, který se loni počtem 40 tisíc hostů stal nejnavštěvovanější akcí svého druhu v ČR. „Doplnění dětských, sportovních a gurmánských akcí o kulturní festival je dalším krokem v naší snaze nabízet návštěvníkům i obyvatelům regionu pestré zážitky,“ dodal Tomáš Blabla.

Týden kultury není jedinou letní novinkou Resortu Valachy. Další novinkou prázdnin jsou například kurzy pečení valašských frgálů pořádané dvakrát týdně, indické masáže a lekce jógy s rodilým Indem, program pro rodiny s dětmi a začátečníky Golf pro každého či nové atrakce v dětském zábavním parku Razulák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x