Uherskobrodská škola už 10 let finančně podporuje zlínskou zoo

UHERSKÝ BROD - Školáci ze ZŠ Pod Vinohrady v Uherském Brodě už dlouhých 10 let pravidelně finančně podporují Zoo Zlín. Naposledy předali řediteli zlínské zoo jubilejní desátý šek na částku 37 tisíc korun, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Za desetileté sponzorování jednotlivých druhů zvířat už uherskobrodská škola předala zlínské zoologické zahradě sponzorský dar v celkové výši 205 tisíc korun. „Žáci sami rozhodli, že tentokrát přilepší 19 sibám ománským, známějšími pod názvem rejnoci,“ poznamenala učitelka Jana Bistrá. Letos se školákům podařilo zoo věnovat vůbec nejvyšší částku.

Děti získávají finanční prostředky pro zlínskou zoo vlastním úsilím. „Každým rokem vytvářejí žáci před Vánocemi drobné dárečky, které poté nabízejí za malý dobrovolný finanční obnos svým rodičům a blízkým. Jako poděkování za dobrovolné finanční příspěvky pak připravují pro rodiče, prarodiče a veřejnost již tradiční benefiční Vánoční koncert, na který se pečlivě připravují již od podzimních měsíců. Jeho výtěžek nakonec putuje na podporu zlínské zoo. Je s podivem, že se vybraná částka určená pro předem zvolené zvíře stále navyšuje a letos je tak historicky nejvyšší,“ dodala učitelka. Rozhodnutí mladších i starších školáků sponzorovat právě nejbližší zoo je podle Bistré i součástí světové snahy rozmnožovat a zachovat ohrožené druhy zvířat naší planety.

Zlínská zoo si sponzorských darů od žáků z uherskobrodské školy velmi váží. Jako poděkování za mimořádnou snahu obdarovat zvířata věnovalo vedení zoo uherskobrodským školákům volné vstupenky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x