Nová výstava v Kroměříži připomíná 90. výročí narození místního slavného rodáka Miloše Macourka

KROMĚŘÍŽ - V Malé galerii Muzea Kroměřížska je k vidění nová výstava, připomínající 90. výročí narození kroměřížského rodáka Miloše Macourka. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí kroměřížské radnice Jaroslava Sílešová.

Výstava nese název Macourek, Born a spol. a představuje společné dílo spisovatele Miloše Macourka a malíře Adolfa Borna. Potrvá až do 4. září a přístupná veřejnosti je denně včetně pondělí od 9.00 do 17.00 hodin.

Hlavním hostem vernisáže byla Jiřina Macourková, vdova po Miloši Macourkovi, která projevila velkou radost z realizované výstavy a ve svém úvodním slově připomněla manželův profesní vývoj, různorodost jeho tvorby a také jeho začátky spolupráce s Adolfem Bornem, která postupně přerostla v životní přátelství.

„Byl to muž několika životů. Kdybych měla vzpomenout ty nejvýraznější, tak jeden život byla láska k divadlu, další byl život výtvarného umění a nelze opomenout také jeho lásku k filmu,“ zavzpomínala s velkou láskou Jiřina Macourková.

V průběhu vernisáže zazněly naživo i známé melodie z oblíbeného večerníčku Mach a Šebestová, který patří ke klenotům jeho tvorby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x