Na uherskobrodském učilišti vznikne nový spojovací krček i učebna pro instalatéry

UHERSKÝ BROD - Krajští radní schválili investiční záměry řešící výstavbu spojovacího krčku a vybudování učebny pro obor Instalatér na Středním odborném učilišti Uherský Brod. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

Investorem akcí za více než 18,5 milionu korun bude Zlínský kraj, který je zřizovatelem školy.

„Výstavbou nového spojovacího krčku mezi hlavní budovou školy a budovou odborných učeben vznikne na Středním odborném učilišti Uherský Brod přímé a bezbariérové spojení těchto dvou míst. Odborné učebny tak budou moci být více využívány žáky a učiteli z hlavní budovy. Dobrá zpráva je to zejména pro imobilní žáky, pro které je současný přístup do odborných učeben problematický,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

S výstavbou krčku, která přijde na 15,4 milionu korun, se začne v letošním prosinci, hotovo by mělo být v srpnu příštího roku.

Nová učebna pro obor Instalatér bude vybudována v prostorách půdní vestavby budovy D, které nejsou v současné době využívány. Rozšíření prostor pro odbornou výuku instalatérů je nutné s ohledem na dlouhodobě zvýšený zájem žáků o tento obor. Učebna bude využívána pro nácvik instalatérských prací. Náklady jsou vyčísleny na 3,2 milionu korun. Stavební práce budou zahájeny již v letošním červenci a dokončeny by měly být během měsíce září, tak aby zde mohla začít výuka už ve školním roce 2016/2017.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x