Handicapovaní atleti ze Zlína vybojovali sedm medailí a postarali se i o nový český rekord

ZLÍN - Atletický klub handicapovaných sportovců AC Jaroslava Halvy Zlín – Wozmeni získal v těchto dnech sedm medailí. Serveru Zlin.cz to uvedl místopředseda klubu Stanislav Náčin.

Celkem pět medailí si zlínští handicapovaní atleti přivezli z Mistrovství České republiky v Olomouci Czech Open, další dvě pak z Iwas U23 World Games 2016 v Praze. Na závodech v Brně se zase postarali o nový český rekord.

Místopředseda klubu Stanislav Náčin, který pracuje jako vrátný v Městském divadle Zlín, vybojoval na Czech Open ve všech svých disciplínách medaile: zlato v hodu oštěpem a zároveň se stal Mistrem České republiky, stříbro v hodu diskem a podruhé Mistr ČR, ve vrhu koulí pak získal stříbro a titul Vicemistr ČR.

„Lenka Morcinková získala stříbro v hodu oštěpem. Nováček týmu, Dušan Vyoral, který se začal věnovat atletice teprve v prosinci 2015, si odvezl bronz ve vrhu koulí. Přemysl Liška si vylepšil svůj osobní rekord ve vrhu koulí. Anna Marcaníková si své síly šetřila na MS juniorů (Iwas U23 World Games) do Prahy, které následovalo hned po skončení Czech Open a kde zabodovala hned dvakrát, a to ve vrhu koulí a v hodu diskem. O nový český rekord ve vrhu koulí se postaral v Brně Dušan Vyoral,“ doplnil Náčin.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’31294′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1242‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚31294‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x