Luhačovice budou hostit závod horských kol

LUHAČOVICE - V Luhačovicích se chystá v sobotu 23. července druhý ročník závodu horských kol nazvaný Okruh Luhačovickým Zálesím. Serveru Zlin.cz o tom za Luhačovické Zálesí informoval Petr Fojtík.

Klání startuje u hotelu Vega a závodníci se vydají po zajímavé trase Komoneckých stezek, které jsou nejhezčími bajkovými traily v celém Luhačovském Zálesí. Na výběr budou čtyři kategorie – Bejby, Junior, Dorost a Elite. Závod je součástí série Valašskokarpatská Cyklotour.

V loňském roce se závodu zúčastnilo na 200 závodníků v 17 kategoriích – Od nejmenších v kategorii Bejby až po zkušené jezdce v kategorii Open. V kategorii Open závodilo 136 jezdců, mezi muži se nejlépe umístil Petr Holzner s časem 1:03:45. Mezi ženami pak kralovala Lucie Javorová s časem 1:15:45. Relativně náročná trasa povede i letos lesním terénem v okolí Komonce, kde se střídají ostrá stoupání s prudkými sjezdy do údolních obcí.

„První ročník si převážná většina jezdců pochvalovala. Trasa je sice kratší, než bývá zvykem, ale je docela náročná, navíc vede opravdu krásným terénem. Letos upravíme jen trasy pro nejmenší, které budou prostornější a přehlednější a doladíme některé detaily,“ řekl František Divoký za Cyklotoulky Luhačovským zálesím, který je jedním z pořadatelů.

Start je naplánován na sobotu 23. července. V 10.00 hodin budou startovat nejmenší, pak postupně další kategorie až do startu hlavní kategorie kolem 13.00 hodin. Stejně jako vloni bude i letos součástí závodu tombola s cyklistickými cenami a pobyty v lázeňských hotelích. Přihlášky jsou otevřeny na adrese: http://zavod.luhacovskezalesi.cz/. Návštěvníci závodu se mohou těšit i na doprovodný program.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x