Slovácké divadlo vystoupí v Uherském Brodě s Nájemníky

UHERSKÝ BROD – Slovácké divadlo zavítá hned po prázdninách 1. září do Uherského Brodu, kde nabídne komedii Nájemníci. Hra plná omylů a záměn je na repertoáru divadla už tři roky, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí divadla a herec Josef Kubáník.

Představení, které bude prvním po prázdninách, začne v Domu kultury Uherský Brod v 19:00. „Vstupenky jsou už v prodeji. Předplatitelé Slováckého divadla mohou při nákupu požadovat speciální slevu,“ uvedl Kubáník.

Komedie vypráví o hrdinovi jménem Erik Swan, který přijde na vychytralý způsob, jak žít pohodlně ze získaných sociálních dávek. „Dlouho mu vše skvěle vychází, ale jednoho dne se mu situace vymkne z rukou. Vše začne vyplouvat na povrch v okamžiku, kdy jeho žena Linda objeví v prádelníku dámské prádlo nadměrné velikosti a krátce nato se v jejich domě objeví vrchní kontrolor ze sociálního úřadu,“ přiblížil Kubáník.

Situace rozpoutá velké množství komických scén. Hlavní hrdina je nucen pod tlakem okolností a bizarních náhod vymýšlet jednu lež za druhou, aby se vyprostil ze stále zapeklitějších situací. V jednu chvíli to tak vypadá, že má úchylku a se svým strýcem se převléká do velkého ženského oblečení, poté musí dělat, že má zraněnou nohu, nebo že má nemoc, při které musí někoho osahávat.

Při vymýšlení také zalže o několika úmrtích a v několika okamžicích se musí vydávat za několik lidí, až nakonec sám neví, jak ze svízelné situace ven. V hlavní roli se mohou diváci těšit na Jiřího Hejcmana, ale také na Zdeňka Trčálka a další herce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x