Regionální kapely mohou prorazit v soutěži, finalisty čeká koncert v hradišťském klubu Mír

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Mladé začínající regionální kapely mají příležitost představit svou tvorbu širšímu publiku, a to díky soutěži Rock Gang Contest. Finalisty čeká koncert v uherskohradišťském klubu Mír a vítěz obdrží 10 tisíc na nahrání svých skladeb v profesionálním studiu či na úhradu nákladů spojených s výrobou fyzických nosičů, serveru Zlin.cz to za pořadatele klání uvedl František Elfmark.

Vítěz soutěže bude zvolen na základě hlasování návštěvníků koncertu a odborné poroty. Koncertu se zúčastní celkem čtyři finalisté a v klubu Mír se uskuteční 16. září. „Soutěž jsme spustili 19. června a uzávěrka přihlášek je 21. srpna. Jména čtyř postupujících kapel oznámíme 1. září a 16. září pak vypukne koncert,“ poznamenal Elfmark.

K přihlášení do soutěže stačí zaslat jednu libovolně zvolenou skladbu na emailovou adresu info@klubpzv.cz. „Jedinou podmínkou zůstává, že přihlášená formace nebo sólový projekt doposud nevydal dlouhohrající album,“ doplnil Elfmark s tím, že smyslem soutěže Rock Gang Contest je umožnit mladým začínajícím kapelám z regionu představit svou vlastní hudební tvorbu širšímu publiku.

Všem vystupujícím finalistům náleží částka 500 korun na pokrytí cestovních nákladů. Kromě hlavní ceny v podobě 10 tisíc korun na nahrání skladeb ve studiu se vítěz dočká od partnera soutěže také výrazné slevy na nákup hudebních nástrojů. Nahrávka vítěze by měla spatřit světlo světa do konce letošního roku.