Podoba nové sportovní haly za asi 60 milionů korun se pomalu rýsuje

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Přípravy na novou sportovní halu ve Valašském Meziříčí pokračují, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová. Pracovní skupina předložila pro zpracování výstavby sportovní haly základní požadavky pro přípravu zadání sportovní haly městské radě, která specifikaci sportoviště schválila a odsouhlasila zadání pro výběr dodavatele projektové dokumentace.

Stavba nové sportovní haly vychází z priorit současného vedení města. To chce ve městě rozšířit plochy pro sportování. „Nová sportovní hala nabídne dostatečný prostor pro basketbal, florbal, házenou, volejbal a další sporty. Rozšíří se tak sportovní možnosti pro tréninky mládeže i dospělých. Nebude chybět ani lezecká stěna. Hala bude sloužit sportovním oddílům, veřejnosti i školám,“ řekl valašskomeziříčský starosta Robert Stržínek.

Společně s pracovní skupinou připravilo vedení města základní požadavky pro přípravu zadání. „Všechna kritéria jsme důkladně projednali také se zástupci sportovních oddílů a odborníky v oboru výstavby sportovních zařízení. Hala by měla mít dostatečné množství šaten a sprch, sklady sportovních potřeba další nezbytné technické zázemí. Důraz by měl být kladen také na kvalitní osvětlení a akustiku. Do nové sportovní haly by se mělo vejít 350 sedících diváků,“ doplnil Stržínek.

Nová sportovní hala by měla vyrůst v areálu bývalých kasáren, přesně na ploše bývalého škvárového hřiště v ulici Železničního vojska mezi budovami Úřadu práce a Hasičského záchranného sboru. Cena sportovní haly se odhaduje na přibližně 60 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x