Zažili pokus o převrat. Novákovým to dovolenou v Turecku nezkazilo

ZLÍN - Dnes už šli v pohodě do práce. Doma jsou ve Zlíně, na originální dovolenou do Turecka, konkrétně do přímořské Antalye, se vydali zrovna v čase, kdy se tam konaly věci hodně zásadní. Dalibor a Gabriela Novákovi tam zažili pokus o státní převrat.

Přitom do přímořského letoviska se dopravili poněkud jinak než naprostá většina klasických turistů. „Byli jsme tam s partou na pozvání našeho fotbalisty Ondry Čelůstky, bydleli jsme v pěkné rezidenci, měli možnost více než normální turisté poznat život tamních lidí,“ vypráví Dalibor Novák.

Ten se nejvíce ze všeho jako všestranný sportovec těšil na unikátní benefiční fotbalový zápas, kdy se měly na novém stadionu představit blýštivé hvězdy minulosti i současnosti.

„V pátek večer nad námi létaly stíhačky, ale tomu jsme nepřikládali žádný význam, známí nám řekli, že je tu blízko letecká základna,“ vybavuje si některé okamžiky dramatických hodin paní Gabriela.

V sobotu se pak už nekonal zmíněný zápas, za který Novákovi i jejich kamarádi zaplatili tučné vstupné.

„To nás fakt mrzelo, kdy člověk uvidí Maradonu, Ettooa, Neymara a další, ale ještě nás čekaly jiné věci,“ napíná Novák.

V neděli následoval ráno odlet z Antalye do Istanbulu a pak domů do Prahy.

„Už cestou na letiště naše taxíky kontrolovaly ozbrojené policejní hlídky, pak jsme měli zprávy, že je zavřené letiště v Istanbulu i Ankaře, naštěstí se vše včas uvolnilo a po dvouhodinovém zpoždění jsme mohli vyrazit domů,“ vydechl si Novák.

„Myslím ale, že bych se třeba s cestovkou do Turecka klidně ještě letos vydala, nevidím důvod k přehnaným obavám, v letoviscích je úplná pohoda,“ zamýšlí se paní Gabriela.