Ševci hrají na Slavii. Nad "sešívanými" nevyhráli už 12 let

PRAHA - Docela netradičně v pondělí hrají fotbalisté Fastavu Zlín svůj ligový zápas. V moderním Edenu si to rozdají ve druhém kole nejvyšší soutěže s týmem, který postoupil v Evropské lize přes silný Rio Ave. Spíš kuriozitou než strašákem může být fakt, že Slávisty Zlíňané naposledy porazili a to 1:0 téměř na chlup přesně 7. srpna roku 2004.

Karty jsou i tentokrát rozdány spíše ve prospěch domácího favorita, ale v utkání hraném od 18 hodin nemají Zlínští skutečně co ztratit.

V loňské sezóně je právě Pražané ve Zlíně zastavili ve vítězném rozletu, z Letné si Slavia vezla výhru 2:0 a také na jaře dokázala zvítězit doma 1:0.

„Hráči měli domácí úkol, zápas Slavie v Portugalsku povinně sledovali v televizi, to je docela logické. Pražané tam hráli dost defenzivně, předpokládám, že tentokrát vyrukují s ofenzivnějšími hráči, uvidíme,“ přemítá zlínský trenér Bohumil Páník.

„Slavia je silnější než v minulé sezóně, její kvality respektujeme, ale bát se nesmíme,“ dodává na stránkách klubu přemýšlivý kouč.

Nepředpokládá, že by příliš míchal s vítěznou sestavou, která se osvědčila proti Příbrami.

„Když změna, pak možná jedna, ještě uvidíme. Čekám od kluků maximální zaujetí pro hru a už samo prostředí na jednom z našich nejhezčích stadionů je dostatečně motivující,“ tvrdí trenér.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x