Do Příluk bude od 15. srpna jezdit autobus linky 38

ZLÍN - Zcela nový jízdní řád začne neplánovaně platit od pondělí 15. srpna 2016 na zlínské autobusové lince MHD číslo 38. Přibližně každý třetí spoj na této lince bude od Baťovy nemocnice pokračovat v jízdě po Havlíčkově nábřeží až do Horní dědiny na točnu Za Kapličkou, informoval server Zlin.cz referent zlínského magistrátu Lukáš Fabián.

Důvodem ke změně provozu MHD na lince 38 od 15. srpna je skutečnost, že město zahajuje rekonstrukci lávky přes řeku Dřevnici, kterou používali obyvatelé horní části Příluk při svých každodenních docházkách na konečnou zastávku MHD linky 2 v Bartošově čtvrti.

„Konstrukce lávky nebyla v dobrém technickém stavu, dřevěná prkna, která tvoří podlahu lávky byla na několika místech poškozena. Nová lávka bude moderní, železobetonová a bude splňovat všechny bezpečnostní parametry,“ uvedl radní Josef Novák, který má v kompetenci dopravu.

Lávka bude uzavřena do konce měsíce listopadu, proto požádalo Statutární město Zlín Dopravní společnost Zlín – Otrokovice o zajištění náhradní dopravy do této části Zlína prodloužením autobusové linky 38.

„Na lince 38 začnou jezdit po dobu uzavření lávky dva vozy místo jednoho. Dosavadní půlhodinový interval mezi spoji se zkrátí přibližně na dvacet minut. A každý třetí spoj, který dojede z centra města na svou dřívější konečnou Baťova nemocnice, bude pokračovat v jízdě po mostě přes Dřevnici a po Havlíčkově nábřeží do Horní dědiny na točnu Za Kapličkou. Vznikne zde ještě i jedna nácestná zastávka v blízkosti rekonstruované lávky – s názvem Žabárna,“ popsal změnu ředitel DSZO Josef Kocháň. Současně budou na točnu Za Kapličkou zajíždět i nadále vybrané spoje linky 11, jak jsou na ně cestující již zvyklí.

O sobotách, nedělích a svátcích linka 38 není provozována a do Horní dědiny na točnu Za Kapličkou budou vedeny jen spoje linky 11g.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x