Zkušená podvodnice připravila invalidní ženu o 400 tisíc korun

ZLÍNSKO - Dvaačtyřicetiletá žena z Nového Jičína po návratu z vězení podvedla tři ženy a připravila je celkem o 840 tisíc korun. Osmatřicetiletou ženu ze Zlínska upoutanou na invalidní vozík obrala o 400 tisíc korun, sdělila serveru Zlin.cz policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Kromě ženy na vozíčku, ze které peníze vymámila s tím, že chce kupovat byt, podvedla recidivistka také dvě sestry ze Zlínska ve věku 22 a 24 let. Slíbila jim, že peníze zhodnotí a vzala si od nich 280 a 160 tisíc korun.

Komisařka kriminální policie z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně ženu obvinila ze zločinu podvod a z trestného činu úvěrový podvod, kterých se navíc dopustila ve zkušební době po propuštění z výkonu trestu.

Mladá invalidní žena si koncem roku 2014 podala inzerát. Hledala v něm pomocnici v domácnosti a asistentku, protože byla po dopravní nehodě upoutaná na invalidní vozík. Na inzerát se jí ozvala žena z Nového Jičína, která bydlela tou dobou ve Zlíně u své sestry. Docházela za ní zpočátku do nemocnice, chovala se slušně, mladší žena k ní měla důvěru. Později ji ošetřovala u ní doma. Ošetřovatelka ženě nejprve nabídla zhodnocení jejích úspor a poté také pomoc při koupi bytu, který si invalidní žena chtěla pořídit po rozvodu.

„Důvěřivá žena jí po krátké době dala svou platební kartu včetně PIN kódu, sdělila jí číslo svého bankovního účtu včetně hesla a řekla jí také přístupové heslo ke svému internetovému bankovnictví. Podvodnice nejen vybrala veškeré úspory z účtu ženy upoutané na invalidní vozík, ale sjednala jí také několik schůzek s úvěrovými poradci, s nimiž postižená žena dohodla několik úvěrů,“ popsala Kozumplíková.

Z účtu nemocné ženy, která se většinu času nacházela v nemocnici a podrobovala se nejrůznějším operacím, vybrala podvodnice všechny peníze. Později nemocná paní zjistila, že si ošetřovatelka pod jejím jménem půjčila další peníze z finančních ústavů, ovšem už bez jejího vědomí. V tu chvíli jí došlo, že údajná pomoc při pořízení bytu byla jenom záminka k vylákání peněz. Celkově recidivistka sjednala devět úvěrů u osmi bankovních a finančních ústavů ve výši od dvou do 65 tisíc korun.

„Další dvě mladé ženy podvodnice přesvědčila o zhodnocení jejich peněz. Z mladší ženy vylákala ve dvou částkách postupně 280 tisíc korun, na které si důvěřivá žena vzala úvěr u bankovního ústavu. Starší z nich pak připravila o úspory ve výši 159 tisíc korun,“ sdělila mluvčí.

Povedená ošetřovatelka byla za podvody a úvěrové podvody již dvakrát soudně trestaná. Z posledního trestu odnětí svobody ji podmíněně propustili na podzim roku 2014 se zkušební dobou do února roku 2017.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x