Projekt „Jsme Zlínský kraj“ představuje region v originálním světle

ZLÍNSKÝ KRAJ – Představit občanům i návštěvníkům Zlínského kraje jeho zajímavosti, kuriozity a také ukázat, jak je v mnoha ohledech náš kraj jedinečný, je smyslem aktivity nazvané „Jsme Zlínský kraj", kterou připravilo tiskové oddělení krajského úřadu. O projektu informovala server Zlin.cz mluvčí kraje Renata Janečková.

Vydána byla brožurka, jež atraktivní formou představuje rozmanitost Zlínského kraje v celkem 13 kapitolách věnovaných například zeměpisným a demografickým zajímavostem, osobnostem spjatým s krajem, folkloru a tradicím, přírodě či vybraným informacím z dopravy, školství a kultury. Čtenáři se tak mimo jiné dozvědí, která obec v kraji je nejstarší, kolik je v kraji kilometrů silnic a železnic nebo které známé filmy se zde natáčely. V elektronické podobě (formátu PDF) je brožurka volně k dispozici na webových stránkách Zlínského kraje (odkaz Jsme Zlínský kraj).

„Vydáním brožury naše aktivita zdaleka nekončí, v mapování zajímavostí o Zlínském kraji budeme pokračovat i nadále, neboť je pořád co nového objevovat. Proto jsme pro tento účel založili otevřenou internetovou databázi, vycházející z vydané brožury, kam v budoucnu hodláme k těm stávajícím doplňovat další zajímavá fakta o kraji. A protože víc hlav víc ví, byli bychom velmi rádi, kdyby se k nám přidala i široká veřejnost. Vyzýváme proto všechny zájemce, aby se s námi podělili o své informace, poznatky, podněty či připomínky a pomohli tak vytvářet bohatou studnici informací o našem kraji,“ uvedl Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Příspěvky je možno posílat na e-mailovou adresu jsmezlinskykraj@kr-zlinsky.cz. Internetová databáze je dostupná na webových stránkách Zlínského kraje (odkaz Jsme Zlínský kraj).

Projekt „Jsme Zlínský kraj“ je podpořen rozhlasovou kampaní, která v současnosti běží na Radiu Zlín a potrvá až do konce září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x