V září čeká milovníky běhu závod s Vita Sana Clubem

ZLÍN – Třetí ročník běhu pro zdraví Vita Sana RUN 2016 se představí v novém kabátě už 24. září 2016. Závod areálem zlínského Svitu láká milovníky cílových pásek všech věkových kategorií, řekla jeho manažerka Šárka Kovaříková.

Tento rok jsou trasy plánovány tak, aby účastníci poznali centrum města s propojením na nově vznikající zónu v areálu Svitu. V rámci akce je připraven doprovodný program pro děti i dospělé. Děti si mohou užít radovánky ve skákacím hradě či na opičí dráze a dospělí se mohou těšit na mobilní restauraci a diagnostiku zdravotního stavu. Běh je nenáročný a každý účastník si může vybrat kategorii a délku tratě – 1 km, 5 km, 10 km. Výtěžek z běhu pro zdraví poputuje jako každým rokem na dobročinné účely.

Pro hlavního trenéra Milana Mervu je běh pro zdraví jedinečnou příležitostí, jak propojit sportovní činnost se zábavou: „Běh je pro člověka přirozeným pohybem a Vita Sana RUN spojuje jak nenáročnou trasu s dětským závodem, tak 10km závod, kde si účastníci mohou užít opravdovou soutěžní atmosféru. Zajímá Vás, zda zvládnete závod a doběhnete do cíle? Trenéři Vita Sana Clubu se na místě osobně postarají o splnění běžeckých cílů a motivace chybět určitě nebude.“, dodává hlavní trenér centra.

Pomáhat společně

Běh pro zdraví pomáhá nejen účastníkům protáhnout svaly a splnit si běžecké sny. Pomáhá také plnit sny zlínským dětem, které každý den bojují se svým zdravotním postižením. Minulý rok pomohl výtěžek ze startovného holčičkám Klárce a Adélce a tento rok mají pořadatelé akce podobné ambice. Za výtěžek ze startovného chce Vita Sana Club pomoci vybudovat ve Zlínské porodnici pokoj pro čtyři maminky předčasně narozených dětí prostřednictvím charitativního projektu NEO CUP. Více informací o tomto projektu lze nalézt na webových stránkách.

Vyběhněme pro lepší zdraví

Registrace závodníků na Vita Sana RUN 2016 probíhá na webových stránkách vitasana.cz/run2016/ do 23. září 2016. V závodu je místo pro přátele, podporovatele, děti i pro zdatné běžce, kteří si to chtějí rozdat v závodu a ukázat všem svou vytrvalost a jedinečnost.

Všechny potřebné informace jsou zveřejněny na webových stránkách nebo na facebookové stránce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x