K čemu nohy? Máme rohy. A super hlavičkáře…Zlín – Liberec 2:1

ZLÍN - Druhé domácí vystoupení a zase tři body. Zlínští fotbalisté tentokrát po Příbrami zdolali na svém trávníku velmi silný Liberec 2:1.

Tak jako v prvním utkání rozhodli gólově oba stopeři. Aby se to (ne)pletlo, oba tedy Jakub Jugas i Tomáš Hájek skórovali po rozích a oba hlavou.

Nutno říci, že Zlíňané narazili na silného soupeře a nebýt třeba výborného zákroku Dostála při tutovce Navrátila, anebo spálené šance Milana Baroše za stavu 1:1, nemusela radost trýskat tak, jak se po 93 minutách pěkně valila proudem.

Také gól soupeře byl náramný. Daniel Bartl chvíli před poločasem srovnal z trestného kopu, jeho míč se odrazil od břevna a zapadl za Dostálova záda.

Klíčový moment – 84. minuta. Sýkora pálí do prázdné branky. Jakub Jugas ale políben fotbalovými bohy zázračně vyhlavičkuje přímo z brankové čáry.

Domácí tentokrát prokázali fotbalový um, bojovnost a rozhodli dvěma standardkami. Což ovšem nahněvalo libereckého trenéra Trpišovského.

„Na rohy se chystáte vždycky, dostat dva góly to hodně mrzí a je to jen a jen naše vina. Zlínu ale blahopřeji, hraje výborný fotbal, v nasazení, nemá jediného slabšího hráče.“

Trenér Páník se mezi novináři podíval jistě raději.

„Takové góly vyplývají z nacvičených situací, dlouho nic a teď se to zúročuje. Máme sedm bodů, více než za celé jaro, ale nijak to nezveličujeme, klukům děkuji, odmakali to.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x