Jak zachutná Zlíňanům Plzeň?

ZLÍN/PLZEŇ - Letití pivaři si nenechají vymluvit, že pravé plzeňské pivo chutnalo před časem o cosi líp. V těchto intencích přikyvují i znalci tamního fotbalu. Viktoria je mistrem, ale poslední dobou jakoby šla kvalita její hry přeci jen o trochu dolů. Teď hostí ve 4. kole nejvyšší soutěže v  sobotu Zlín.

Ale pozor, mistr je mistr, zaváhání s Bohemians 1905 na svém hřišti určitě nebude chtít opakovat a svým fandům po porážce v Razgradu v play off Ligy mistrů hodně dluží. Pozice dosud neporažených zlínských fotbalistů nebude ve Štruncových sadech věru lehká. Hrají spolu dva sedmibodové týmy z čela tabulky.

Trenér zlínského týmu Bohumil Páník si je dobře vědom síly soupeře. „Mají na naše poměry špičkové krajní hráče, Kovařík, Petržela, Kopic, to je pořád velké nebezpečí. Navíc může trenér Pivarník vybírat ze čtyř hodně důrazných útočníků, o ofenzivní síle Plzně nepochybuji a musíme hrát maximálně zodpovědně,“ ví dobře zlínský trenér.

Do utkání nemůže nasadit záložníka Štípka, který je kmenovým hráčem Viktorie. „Poradíme si. I my máme slušný kádr, každý kdo naskočí do utkání, musí na hřišti nechat úplně všechno, jiná cesta než maximální nasazení k úspěchu ani vést nemůže,“ říká logicky šéf zlínské lavičky.

Tým odcestoval už v pátek, v Plzni se hraje v sobotu od půl sedmé večer. Páník jede po vlastní ose, v neděli zajde na pražskou Letnou, aby zhlédl duel dalších dvou neporažených Sparty a Jablonce. Mimochodem oba celky budou Zlíňané hostit na podzim na svém trávníku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x