Účastníci uherskobrodského sochařského sympozia vystavují svá díla v Galerii Panský dům

UHERSKÝ BROD - Trojice účastníků šestého kamenosochařského sympozia v Uherském Brodě prezentuje svou tvorbu také prostřednictvím výstavy v Galerii Panský dům. Samotné sympozium potrvá do 31. srpna, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Letošního ročníku sochařského sympozia se účastní Pavel Doskočil, Petr Stanický a Karel Bartáček. U malých schodů si jejich práci mohou lidé prohlédnout do 31. srpna. Jejich aktuální výtvory budou po skončení akce zdobit prostory zahrady Panského domu. S jejich tvorbou se pak zájemci mohou blíže seznámit na výstavě v Galerii Panský dům.

„V Uherském Brodě se nachází v jistém ohledu zcela mimořádná umělecká expozice – galerie monumentálních sochařských děl trvalého významu. Zdejší sochařské sympozium je jedinečné v tom, že zde tvoří špičky současného sochařství. Nemůže se na ně přihlásit každý, funguje to tak, že jeden z účastníků předchozího ročníku vybere další dva kolegy,“ poznamenal odborný garant sympozia a ředitel Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně v letech 1989 – 2009 Ludvík Ševeček. „Určitě stojí za zmínku i fakt, že všechna díla předchozích ročníků jsou instalována na velmi exponovaných místech a stala se tak neodmyslitelnou součástí a tváří města,“ doplnil uherskobrodský radní Antonín Karásek, který vznik sochařských sympozií ve městě před lety inicioval.

Výstava soch a kreseb Pavla Doskočila, Petra Stanického a Karla Bartáčka bude v Galerii Panský dům k vidění do 4. září. Pavel Doskočil (1968), Karel Bartáček (1968) a Petr Stanický (1975) patří ke střední generaci umělců, kteří už jsou známí řadou svých významných děl, ať už v expozicích galerií nebo v prostoru. Mají i zahraniční zkušenosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x