V Uherském Brodě zazní venezuelská harfa a kytara kuatro

UHERSKÝ BROD – Zvuk harfy a kytary kuatro se ve čtvrtek rozezní atriem Muzea Jana Amose Komenského v Uherském Brodě. Vystoupí tam venezuelské bratrské duo Angel a José Luis Tolosa, zjistil server Zlin.cz z webových stránek muzea.

Koncert začne v 18:00. Vstupné činí 50 korun. „Příchozí se mohou těšit na instrumentální venezuelský duet, který interpretuje tradiční venezuelskou hudbu stejně jako hudbu klasickou, Bossa Nova, Jazz, World Music a další,“ uvádějí webové stránky.

Angel Tolosa je významným venezuelským harfistou. Je profesorem na katedře venezuelské harfy v Mexiku. Objevuje se na mnoha mezinárodních festivalech a koncertech. Je nositelem ocenění uděleným Národním kongresem Venezuely za šíření venezuelské kultury v zahraničí.

José Luis Tolosa je hudebníkem, pedagogem a skladatelem. Interpretuje současnou i tradiční hudbu na venezuelské kuatro. Je zakladatelem první katedry sólového kuatra v Bonaire – v Holandských Antilách a ve městě New York v USA. Vystupuje se svým bratrem v rámci hudebního uskupení Angel Tolosa & Ensamble A Contratiempo Venezuelská hudba & Projekt Jazz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x