Díky elektronické aukci budou moci obyvatelé Kroměříže opět ušetřit tisíce korun na energiích

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice opět nabídne obyvatelům města možnost zapojit se do elektronické aukce společných nákupů energií a ušetřit tak prostředky v rodinných rozpočtech. Server Zlin.cz o tom za kroměřížskou radnici informoval Vojtěch Navrátil.

Poté, co se město zúčastnilo aukce na začátku letošního roku, průměrná úspora u Kroměřížanů, kteří do projektu vstoupili, činila na jedno odběrné místo 36,53 procenta, respektive 4 719 korun.

Ve dnech 19. a 21. září budou moci Kroměřížané od 14.00 do 17.00 hodin na kontaktním místě v budově B městského úřadu (Husovo nám. 534, 1. patro, kancelář č. 207) odevzdávat zástupkyni firmy eCENTRE potřebné podklady pro přihlášení do elektronické aukce (kopii aktuální smlouvy, jejíž konec platnosti by neměl nastat později jak za 12 měsíců, se stávajícím dodavatelem elektřiny/zemního plynu včetně případných dodatků, kopii ročního vyúčtování energií a oznámení čísla SIPO/č. bankovního účtu). Dozvědí se také podrobnosti o připravované akci. Zapojení se do e-aukce je zcela zdarma, aukční poplatek zaplatí firmě vítězný dodavatel.

Pokud lidé nevysoutěží lepší cenu, nic se pro ně nezmění, jelikož smlouvu s vítězným dodavatelem uzavřou jen v případě, že v e-aukci dosáhnou úspory. „Jsem rád, že Kroměřížané budou mít opět možnost zapojit se do společných nákupů energií. Je to aktivita, díky níž se dají ušetřit nemalé finanční prostředky, což ostatně názorně i potvrdil výsledek první letošní aukce,“ sdělil místostarosta a garant aktivity v Kroměříži Pavel Motyčka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x