Budoucí hvězdy na ledě. Osmdesát nadějí s bruslemi a hokejkami

ZLÍN - Už v pátek bude praskat led zlínského Zimního stadionu Luďka Čajky. Nový ročník extraligy pokřtí derby Zlína s brněnskou Kometou. Malý, co malý, velký předkrm obstarali na téže ledové ploše nejmenší hokejisté. Hrálo se tu vůbec první kolo zajímavého projektu Capri Sonne - Cup pro kluky (ale i holky) na bruslích od tří do osmi let.

U jednoho z mužstev trenér zlínských dospělých golmanů Richard Hrazdíra. „Pojďme, střídáme, jedem, bojuj, zaber,“ hecoval své svěřence. Týmů bylo hned osm, mezi osmdesátkou kluků se neztratila ani tři děvčata.

„Samozřejmě, výsledky známe, ale nevyhlašujeme, kdo turnaj vyhrál, každý si zahraje tři utkání a může pilovat nejen talent, ale i první kontakty s protihráči. Opravdu nejde o to vyhrát, ale zahrát si,“ komentuje o kus dál jeden z organizátorů projektu Ivan Tomaštík, který má na starost další tým budoucích hvězd.

Série turnajů čítá za sezónu šest položek, nejmladší hokejová základna okusí za čtyři roky celkem 24 zimních stadionů v celé republice,“ připomíná další z manažerů projektu Tomáš Pavlůsek.

Kdyby nic jiného, je úžasné sledovat zaujetí a nadšení nejmenších adeptů hokejového mistrovství. Ať už byli ze Zlína, Vsetína anebo Přerova. A taky snahu dospělých kolem projektu. Za pár let se to třeba v mládežnických kategoriích určitě projeví.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x