Pět let už je Karel Rachůnek v hokejovém nebi. Jeho hrob je plný květin

ZLÍN - Je to přesně pět let, kdy při leteckém neštěstí zahynul mezi svými spoluhráči, trenéry a členy realizačního týmu Zlíňan Karel Rachůnek. Reprezentační obránce, mistr světa z roku 2010. S týmem z ruské Jaroslavli měli odletět do Minsku a začít nový ročník KHL. Místo toho se rozvinul bezbřehý smutek.

Zahynul tehdy prakticky celý hokejový tým, mezi oběťmi byli vedle řady ruských spoluhráčů i další čeští reprezentanti Jan Marek a Josef Vašíček, mezinárodní plejáda hokejistů z Ukrajiny, Švédska, Německa, Běloruska či Slovenska. Mimo jiné i kanadský trenér McCrimmon.

Karla znali kamarádi i rodina jako veselého bezprostředního mladého muže. Ve Zlíně se vzpomíná třeba na to, jak se v regionální televizi s úsměvem a v pohodě fotil se zlatou medailí z německého mistrovství světa v roce 2010.

Na jeho hrobě na zlínském Lesním hřbitově jsou kytky od rodiny, obou hokejových bratrů Tomáše a Ivana, primátora města či hokejového klubu.

Místo posledního odpočinku má Karel, kterému by letos v srpnu bylo teprve sedmatřicet let, nedaleko zakladatele obuvnické slávy Zlína Tomáše Bati.

Je to zvláštní, možná symbolické, oba se loučili s tímto světem plni sil, oba zemřeli po havárii letadla…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x