Extraliga hokejistů startuje. Oslní Kometa Zlín?

ZLÍN - To nejlepší na konec? Kdepak, to nejlepší na začátek. Alespoň v případě právě startující hokejové extraligy. Do Zlína se valí se spoustou fandů k zahajovacímu utkání nového ročníku extraligy brněnská Kometa, na naše poměry až neskutečně posílený tým, který nemůže mít jiné, než finálové ambice.

Takový Martin Erat má zlínský led pěkně obšlápnutý. Při výluce NHL se tu proháněl ve vynikající formě. Už je to jedenáct dvanáct let. V NHL odehrál přes 900 utkání, to je tedy persona.

K tomu Zaťovič, Kvapil, Němec či Vincour. „No to je jenom dobře, že k nám na úvod míří hvězdami nabitý tým, přijde hodně diváků, zápas bude mít pořádný náboj, určitě nedáme zadarmo ani kousek domácího ledu,“ burcuje kapitán Zlína Ondřej Veselý.

Právě led možná bude hrát důležitější roli než jindy. Domácí trénovali poslední dny v sousední PSG aréně, na Zimním stadionu Luďka Čajky, kde se v pátek o půl šesté hraje, se malovaly reklamy.

„S ledem to může být ošidné, přijde asi dost diváků, venku je horko jako v nejparnějším létě, tak si myslím, že bude hodně těžký,“ dává najevo zkušenosti z domácího prostředí trenér Rostislav Vlach.

Ten každopádně vítá, že končí příprava a začínají mistrovské boje. „Hráči už potřebují nový náboj.“

V domácím dresu zřejmě dostane příležitost i sedmnáctiletý junior Chytil, v brněnském pro změnu naposledy v generálce proti Znojmu třígólový mladík Nečas.

Další zajímavý pohled na derby dvou věčných rivalů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x