První domácí tříbodová radost. Zlín uzemnil Vítkovice v úvodu

ZLÍN - Tradičního rivala z Vítkovic hostili ve 3. kole extraligy hokejisté PSG Zlín. Skvěle jim vyšel především úvod utkání, dvakrát skórovali a píší v tabulce tři cenné body. Zlínští zdolali soupeře fotbalově 2:0.

Berani začali spíše jako hladoví vlci. Od prvního vhazování na soupeře vletěli a hned na konci 2. minuty šli do vedení. Kubiš využil zaváhání hostující obrany, zleva krásně nabídl přihrávku Okálovi a ten hbitě do poloodkryté branky otevřel skóre.

Následovala série vyloučení ne zrovna disciplinovaně hrajících Ostravanů, ale také skvělý zákrok domácího brankáře Kašíka v ojedinělé šanci hostů.

Brzy poté přesně deset minut po první brance se konal druhý, a jak se později ukázalo, rozhodující střelecký zářez. Možná nejhezčí moment utkání. Puk šel po ose Kotvan – Bukarts – Holík a posledně jmenovaný už měl před prázdnou Bartošákovou klecí snadnou roli.

Dalších osmačtyřicet minut už gól nepadl, mnohem blíže ke zvýšení byli domácí, ale hostující gólman několikrát předvedl opravdu excelentní zákroky.

I za výhru 2:0 jsou ale všechny body a Zlínští tak dávají na úvod zapomenout na nevydařené starty do soutěže v předešlých dvou ročnících.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x