Na Uherskohradišťsku havarovali opilí cyklisté, nadýchali přes dvě promile

STARÉ MĚSTO – Přes dvě promile alkoholu nadýchal šestapadesátiletý cyklista, který havaroval ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Napodobil ho i cyklista, který havaroval v Uherském Brodě, řekla serveru Zlin.cz mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Nehody se staly v posledním týdnu ve večerních hodinách. „Cyklista se ve Starém Městě vracel po hrázi řeky Moravy domů. Na rovném úseku ho to táhlo doleva a stalo se, že sjel přímo k řece. Naštěstí spadl do trávy. Při pádu se lehce zranil a skončil v nemocnici,“ popsala Šabatová.

Podle ní byl muž nezodpovědný, a to hned v několika směrech. „Byl totiž zcela neosvětlený, ale to nebylo vše. Zjistili jsme u něj také požití alkoholu. Dechová zkouška ukázala přes dvě promile alkoholu,“ doplnila Šabatová.

Jiný stejně starý opilý cyklista boural i v Uherském Brodě. „Při jízdě ztratil rovnováhu a spadl přímo na silnici. I on se poranil a skončil v nemocnici. Nadýchal přes dvě promile alkoholu. Nyní je oba čeká řízení na odboru dopravy a pokuta,“ zdůraznila Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x