V Uherském Brodě se chystá další ročník veletrhu BRODexpo

UHERSKÝ BROD - Dům kultury v Uherském Brodě bude od pátku 23. do soboty 24. září hostit v pořadí čtvrtý ročník oblíbeného veletrhu BRODexpo, který každoročně příláká tisíce návštěvníků. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí města Elen Sladká, letošní ročník má téma Prezentace průmyslových podniků a středních škol.

Letos se na veletrhu představí téměř čtyři desítky firem a také čtyři uherskobrodské školy – Gymnázium Jana Amose Komenského, Střední odborné učiliště, Střední průmyslová škola a Obchodní akademie a Centrum odborné přípravy technické. Veletrh pořádá město Uherský Brod společně s Domem kultury a občanským sdružením Uherskobrodští patrioti.

„Cílem akce je prezentovat široké občanské veřejnosti průmyslové a zejména strojírenské podniky Uherského Brodu a navázat na velkou tradici, kterou průmysl – strojírenství v Uherském Brodě má. Zároveň chceme vyzdvihnout význam průmyslových firem působících na území Uherského Brodu pro zaměstnanost ve městě a regionu,“ konstatoval uherskobrodský místostarosta Petr Vrána. Například Pokorný Internet & Avonet zde budou prezentovat svou širokou nabídku služeb pro domácnosti i firmy, z čehož lze vypíchnout hosting, zabezpečení sítí a ochranu dat, služby v oblasti výstavby telekomunikačních sítí a pro domácnosti rozhodně nejzajímavější chytrou televizi.

Kromě klasických prezentací firem a škol bude na veletrhu připravena také řada technických atrakcí pro všechny věkové kategorie návštěvníků. Na parkovišti před Domem kultury budou k vidění historická auta či závodní motocykly. Uvnitř kulturáku si zájemci budou moci vyzkoušet simulátor leteckého provozu, laserovou střelnici nebo rádiem řízené modely vrtulníků, letadel nebo aut. U stánku Pokorný Internet & Avonet si mohou zasoutěžit o výkonnou powerbanku či se vyfotit u fotostěny s plyšovými rybičkami společnosti Avonet. Využít mohou Avonet WiFi free zónu. K vidění budou také historické modely válečných letadel a děti se budou moci vyřádit na skákacím hradu.

Slavnostní otevření veletrhu je naplánováno na pátek v 10.00 hodin. Zahajovací den bude veletrh přístupný v době od 9.00 do 18.00 hodin, v sobotu pak bude otevřen od 8.00 do 13.00 hodin. Vstup je zdarma.

Veletrh má každý rok jiné téma. Poprvé měl podtitul Průmyslové firmy, podruhé Dům, byt a zahrada a loni bylo nosné téma Krása, zdraví a volný čas.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x