Ve Zlíně začíná třídenní Festival pod věží

ZLÍN – Křesťanská akce s názvem Festival pod věží začíná dnes ve Zlíně na Jižních Svazích a potrvá až do neděle. Letošní třináctý ročník se posune od hudebního festivalu k multižánrovému, sdělila serveru Zlin.cz za organizační tým ředitelka festivalu Marta Jakubíčková.

Páteční program zahájí festivalová mše, po níž pokračuje moderovaná beseda s hokejistou Matoušem Venkrbcem a dále večer chval. „V sobotu ve 14.30 začínají workshopy o improvizaci v divadle a hudbě. Pozvání přijali herec zlínského divadla Zdeněk Lambor a dlouholetý pracovník Salesiánského klubu ve Zlíně Thomas Strohbach,“ uvedla Irena Orságová ze zlínského magistrátu.

Podle ní bude po skončení následovat ukázka výcviku psů. „Hlavní program v podobě přehlídky hudebních skupin z České a Slovenské republiky, jejichž tvorba se opírá o hodnoty křesťanství, začne v 16.45,“ doplnila Orságová.

Lidé se mohou těšit na různé kapely. „Vystoupí skupiny jako Molekula, Hrozen nebo slovenská kapela Timon. Hlavním hostem letošního Festivalu pod věží je americká kapela Divine Attraction z Los Angeles. Začátek jejího vystoupení máme v plánu přibližně na 20.00,“ dodala Jakubíčková.

V sobotu mohou návštěvníci využít i aktivity, které připravil Salesiánský klub mládeže Zlín ve spolupráci s Domem Ignáce Stuchlého z Fryštáku. „V rámci festivalu se uskuteční ve vybraných kostelech nedělní bohoslužby. Festival zakončí setkání a koncert dětských zpěváků a hudebníků děkanátních dětských a mládežnických schol v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů,“ dodala Orságová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x