Řidiči si v Holešově dosud nezvykli na změnu dopravního značení, strážníkům dochází trpělivost

HOLEŠOV - Už nějaký čas platí ve Smetanových sadech v Holešově změna dopravního značení, ale řidiči si na nová pravidla stále nezvykli. Městští strážníci ovšem varují, že neukázněné šoféry budou tolerovat už jen pár dní, pak nastolí pokuty, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí holešovské radnice Jana Rohanová.

Změna dopravního značení začala ve Smetanových sadech platit už v červenci. Dotýká se hlavně rodičů, kteří do blízké školy vozí své děti.  V ulici byla stanovena nejvyšší povolená rychlost 20 kilometrů v hodině, v době od 7.00 do 16.00 hodin zde platí zákaz stání a mimo tuto stanovenou dobu je stání povoleno jen ve směru jízdy. Nově byl v ulici také umístěn retardér u vchodu ke školní jídelně.

Řidiči ale nově nastavená pravidla odmítají respektovat. „Strážníci neustále zjišťují opakované porušování nového dopravního značení, a to zejména zákaz stání – stání na chodníku případně trávě a  stání v protisměru – stání ve vjezdu,“ podotkla Rohanová.

Strážníkům už ale došla trpělivost a rozhodli se stanovit takzvanou dobu hájení. Řidiče budou ochotni pouze upozorňovat na porušení předpisů už jen do 15. října. Po tomto datu pak neukáznění šoféři musejí počítat s pokutami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x