V Suché Lozi otevřeli novou záchranku, Zlínský kraj je tak plně pokrytý

SUCHÁ LOZ - V pořadí 16. stanoviště Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje bylo otevřeno v Suché Lozi na Uherskobrodsku. Zlínský kraj má tak nyní stoprocentně pokryté území v dojezdové vzdálenosti do 20 minut, tak jak ukládá zákon, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí kraje Renata Janečková.

Jak připomněl hejtman Stanislav Mišák, Zlínský kraj se může pochlubit i tím, že kromě jednoho stanoviště, v Otrokovicích, jsou všechna modernizována a sedm jich je úplně nových. „Chybí nám už pouze letecká záchranná služba. Ale nebudeme to vzdávat,“ řekl při slavnostním otevření Mišák.

Díky otevření výjezdového stanoviště záchranky v Suché Lozi bude celkem 7 546 obyvatel z obcí Žítková, Starý Hrozenkov, Vápenice u Starého Hrozenkova, Vyškovec, Lopeník, Březová u Uherského Brodu, Strání, Květná a Horní Němčí pokryto dostupností zásahu zdravotnické záchranné služby v zákonem stanovené dojezdové době 20 minut. Současně dojde k optimalizaci a zkrácení dojezdu v dalších pěti obcích v jižní části okresu Uherské Hradiště (Slavkov u Uherského Brodu, Korytná, Bystřice pod Lopeníkem, Komňa, Krhov u Bojkovic) s celkovým počtem 2 192 obyvatel.

Výjezdová základna je koncipována pro jednu výjezdovou posádku řidič + záchranář na směně, garážové stání je pro dvě sanitky (1 vůz + 1 záložní), jedno stání bude zároveň sloužit rovněž jako mycí a desinfekční box. Na garáže plynule navazují sklady léků, zdravotnických pomůcek, dezinfekce, úklidový box, kotelna, servrovna, náhradní zdroj bude umístěn mimo objekt. V objektu jsou umístěny šatny pro personál se sociálním zařízením a sprchami, dále pracovny záchranáře a řidiče a denní místnost.

Zlínský kraj, který je zřizovatelem Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, v posledních letech postavil několik nových výjezdových základen záchranky na svém území. Mimo to kraj investuje významné prostředky také do obměny vozového parku, zdravotnických přístrojů i modernizace komunikačního systému operačního střediska krajských záchranářů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x