Strhující závěr přivál cenný bod. Zlín – Jablonec 2:2

ZLÍN - Před zápasem se bod zdál málo, na jeho konci jej ale Ševci brali a diváci je odměnili bouřlivým aplausem. Zápas se totiž pro chtě nechtě favorita nevyvíjel dlouho vůbec dobře.

V 19. minutě ukončil ukolébavku z úvodu zápasu Harba. Jeho rána byla hodně prudká a Hrubý se v jablonecké brance poprvé zahřál.

Hosté hráli navýsost chytře, po mezihře ve středu pole vyráželi na zteč a Mehanovičova a Mihálikova šance varovaly.

Pak rozehrál Jiráček trestný kop, Kouřil přetažený míč přistrčil před branku a Harba báječně vypálil. Prudce, nechytatelně, ovšem v tísni bohužel do vlastní branky.

Pak ještě pohladil domácí a rozlítil hosty rozhodčí Jílek, zapískal faul ve chvíli, kdy se na branku domácích hnali hned tři hráči v zeleném.

Po půli přišel brzy na hřiště Vukadinovič a domácí přidali. Jenže po dalším zaváhání a ostřelování domácí branky byl u míče Mihálik a nekompromisně zvýšil.

Odpovědí byla Hájková pumelice do břevna.

V poslední desetiminutovce mačkali a mleli domácí Jablonecké jako v mixéru.

Nejdříve se do míče opřel Vukadinovič a míč zapadl – zřejmě po Harbově teči – přesně do levého dolního rohu Hrubého branky.

Na pěkný centr Jugase pak parádně naskočil v 87. minutě Harba a hlavou srovnal.

Potlesk pro oba týmy na otevřené scéně po skončení velmi zajímavého zápasu.

Kdoví, kdo má z bodu za remízu 2:2 větší radost…

„Prohráváte -li o dva góly, pak je každý bodový zisk morálním vítězstvím. Hodně si kluků za jejich nasazení cením, dík za to, že to dokázali zvrátit. Soupeř byl hodně těžký, patří výkonnostně do první třetiny tabulky, hráli jsme do plných to je pro nás nezvyklé, ale poprali jsme se s tím,“ konstatoval po dramatickém průběhu trenér Zlína Páník. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x