Zlínská univerzita se probojovala mezi tisícovku nejlepších světových univerzit

ZLÍN - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně se poprvé dostala do prestižního žebříčku nejlepší tisícovky světových univerzit, který vydává respektovaná britská společnost Times Higher Education. Serveru Zlin.cz to uvedl Jan Malý z tiskového oddělení zlínské univerzity.

V pořadí kvality univerzit napříč kontinenty se Univerzita Tomáše Bati umístila na příčce 800+. Mezi evropskými univerzitami náleží zlínské univerzitě 354. příčka. Nejvíce bodů přitom získala za mezinárodní rozhled a spolupráci s průmyslem.

„Umístit se mezi 1 000 nejlepších světových univerzit je úspěch. Za sedmnáct let své existence se tak Univerzita Tomáše Bati dostala mezi pět procent top vysokých škol napříč světadíly. Pokud jde o srovnání univerzit v České republice, žebříček potvrzuje, že patříme mezi nejlepší univerzity vzniklé po roce 1989,“ zhodnotil umístění rektor univerzity Petr Sáha.

Obdobného výsledku dosáhla Univerzita Tomáše Bati i v dalším respektovaném žebříčku QS Ranking. V hodnocení univerzit střední a východní Evropy a střední Asie patří zlínská škola mezi 100 nejlepších vysokých škol.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x