TEDx ve Zlíně jede Na plný plyn – vystoupí Olga Lounová, Kazma i Jan Charouz

ZLÍN – Zpěvačka Olga Lounová, profesionální pilot formule Jan Charouz, ale také internetový bavič Kazma se v sobotu představí v hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně na konferenci s názvem TEDxZlín. Zúčastní se jí devět řečníků a už je vyprodaná, sdělila serveru Zlin.cz za pořadatele Michaela Mitáčková.

Mottem letošního ročníku je „Na plný plyn“. Konference se uskuteční odpoledne, kdy se na pódiu vystřídá devět řečníků. „Spojuje je to, že ať už ve své profesi nebo aktivitě jedou na plný plyn. Hledali jsme osobnosti z nejrůznějších oblastí lidské činnosti, které mají co říct a dokážou nadchnout publikum a inspirovat,“ uvedl jeden z organizátorů konference Jakub Jan Kučera.

Kromě Lounové, Charouze a Kazmy se představí i zlínský podnikatel Jiří Stodůlka, vývojář umělé inteligence Marek Rosa, HR expert Petr Skondrojanis, světový parazitolog Julius Lukeš nebo dvorní fotograf českého biatlonového týmu Petr Slavík. „Celá konference byla vyprodaná během jediného večera. Zájemci o setkání s řečníky ale nemusí být smutní. Od 20:00 jsme pro ně připravili afterparty v atriu hotelu Baltaci, na kterou bude volný vstup,“ řekla za pořadatele Monika Zábojníková. Dodala, že se z celé konference pořizuje videozáznam, který bude v listopadu na internetu.

Důvod motta „Na plný plyn“ byl jednoduchý. „Maximum je fenomén, o kterém je třeba mluvit. Věříme, že nastal čas ukazovat lidi, kteří si šli za svým snem. Takoví lidé jsou často veřejnosti skrytí, ale jejich příběhy by se daly vyprávět celé hodiny. Jsou to lidé, kteří se nebojí dělat věci na plný plyn a vnímají maximální výkon ve všech jeho souvislostech, úskalích i neomezených možnostech,“ dodal Kučera.

Konference, které spadají pod licenci TED, se konají po celém světě. Jejich společným cílem je podporovat myšlenky, které stojí za to šířit.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x