Štítnou nad Vláří provoní med i slivovice

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ - Ve Štítné nad Vláří se v sobotu 5. listopadu uskuteční 12. ročník tradiční akce nazvané Medové odpoledne. Serveru Zlin.cz to za pořadatele řekl předseda Spolku včelařů ve Štítné nad Vláří Alois Tarabus.

Medové odpoledne nabídne ochutnávku různých druhů medu, lahodné medoviny, košt slivovice, ale také zdobení perníků, pestrou výstavu zahrádkářských výpěstků a včelařských potřeb, velkou včelí tombolu, vystoupení dětí z mateřské i základní školy a skvělou zábavu za doprovodu cimbálové muziky. Akce se uskuteční v místním kulturním domě a začne ve 14.00 hodin.

Vše ale vlastně vypukne už v pátek večer 4. listopadu, kdy budou posudkové komise hodnotit nejlepší med a nejlepší trnkovou slivovici. „V sobotu pak budou moct vzorky ohodnotit i návštěvníci Medového odpoledne, jehož hlavním programem je výstava představující celoroční práci se včelami, doplněná nabídkou včelích produktů. K ochutnání a porovnání budou rovněž různé druhy medů a medoviny, ke koupi budou napečené perníky, medové pečivo a rozmanité včelí produkty. S velkým úspěchem se každoročně u návštěvníků setkává včelí tombola přírodních produktů a oblíbené jsou – zejména mezi dětmi – živé včely ve skleněném úlu a ukázky výroby svíček ze včelího vosku,“ konstatoval Tarabus.

Na doprovodném programu se podílejí i štítenští zahrádkáři, kteří připravili k ochutnání jablečný mošt a k prohlédnutí pestrou výstavu svých výpěstků. S kulturním vystoupením se akce také již tradičně zúčastní děti ze štítenské mateřské školy a lidový soubor Javorníček ZŠ Gabry a Málinky. Dětem bude věnováno slavnostní vyhlášení vítězů soutěže školních prací Světem včel. A soutěž bude pokračovat dále i v dospělé kategorii – pro změnu budou oceněni majitelé nejlepšího medu a slivovice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x