Valašské Meziříčí chce vybudovat památník obětem první světové války

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Památník připomínající padlé a oběti první světové války chce vybudovat Valašské Meziříčí. Hotový by mohl být v roce 2018 ke stoletému výročí konce války, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

O novém památníku, který má být na Vodní ulici, diskutovali radní. „Chtěli bychom vybudovat důstojný památník jako stálou vzpomínku na oběti první světové války a zanechat odkaz pro budoucí generace. Náš návrh plně podpořila i komise pro městskou památkovou zónu. V roce 2017 by měla být vypracovaná projektová dokumentace a výtvarný návrh. Samotná realizace se uskuteční o rok později,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková.

Památník připomene padlé z Valašského Meziříčí a Krásna nad Bečvou. „Velmi mě potěší, pokud se podaří záměr zrealizovat. Absenci památníků obětí první světové války vnímám jako výrazný dluh obyvatel našeho města svým padlým občanům. Slavnostní odhalení pomníku by se mělo uskutečnit u příležitosti stého výročí konce války,“ doplnil místostarosta Josef Vrátník.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x